Date Tehnice
Material și finisaj
EPS (polistiren expandat) si Poliuretan
Polistirenul expandat previne infiltratiile de apa
ESP (Polistiren Expandat)
EPS este principala materie primă a producției noastre.
Elementele decorative în aer liber, după prima fază de tăiere și modelare a polistirenului expandat tip EPS 150, sunt acoperite cu un tencuială fibroasă, care poate fi vopsită cu orice vopsea acrilică exterioară.
EPS poate fi considerat principalul actor al funcționalității decoratiunilor ușoare.
- EPS – polistiren expandat sinterizat – este un polimer ușor, rigid, format din 98% aer. Are un raport cost-beneficiu extrem de competitiv atât din punct de vedere al mediului, cât și din punct de vedere economic.
- Proprietatea excelentă de izolare a EPS contribuie în mod pozitiv la confortul vieții și la economisirea de energie (reducând astfel impactul asupra mediului). Structura „celulară închisă” a materialului garantează o conductivitate termică foarte scăzută, cu o valoare medie de 0,033 W / mK.
- EPS este permeabil la vaporii de apă, deci este respirabil, dar este impermeabil la apă. Permeabilitatea la vaporii de apă înseamnă că mucegaiurile nu se formează în clădiri și în medii izolate cu polistiren. Un element important este cel al rezistenței la difuzia de vapori, exprimată ca un raport μ (fără dimensiuni) între grosimea aerului care oferă aceeași rezistență la trecerea aburilor și grosimea materialului în cauză.
- Polistirenul este un polimer absolut sigur pentru cei care îl folosesc și pentru cei care îl folosesc și își mențin performanțele excelente în timp. Atât în construcții cât și în ambalare, aceasta conduce la economii considerabile de energie și la un impact redus.
- Izolarea termică excelentă a EPS contribuie în mod activ la confortul nostru de viață.
- Indicatorii de mediu ai resurselor EPS sunt considerați naturali și, până în prezent, neregenerabili.
- EPS este 100% reciclabil și poate fi reciclat în mod specific
- Produsele nu conțin substanțe toxice sau nocive si prin urmare nu afecteaza sănătatea umană.
- Procesul de producție are loc cu metodologiile „celor mai bune practici”.
- Din punct de vedere al duratei de funcționare, în condiții de referință standard, produsele își mențin performanțele neschimbate în timp.
- Materia primă folosita de noi este inregistrata si folosită conform regulamentelor în vigoare, adica respecta prevederile regulamentului REACH.
Polistirenul expandat reduce pierderile de caldura
Utilizam poliuretanul pentru numeroase elemente decorative
Poliuretan
Poliuretanii sunt o clasa de polimeri extrem de versatili care sunt transformati in spume flexibile si rigide, fibre sau sunt utilizati pentru a acoperiri diferite suprafete. Poliuretanii se formeaza prin reactia unui izocianat cu un alcool.
Istoria poliuretanului
La sfarsitul anilor 1930, Otto Bayer, managerul laboratoarelor IG Farben din Leverkusen din Germania, a preparat primii poliuretani.
Insa, o descoperire majora in aplicarea comerciala a poliuretanului nu a avut loc pana in 1941, cand izocianatul regasit in compozitia poliuretanului a reactionat la umiditate si a produs dioxid de carbon in componenta acestuia . Producerea acestui gaz a rezultat in multe zone goale, mici. In 1953, Bayer si Monsanto Chemical Company (acum Monsanto Company) au format Mobay Chemical Corporation pentru a produce poliuretan in Statele Unite.
Poliuretan spuma
Cel mai mare segment de piata al poliuretanilor este cel al spumelor rigide si flexibile. Principalele utilizari ale spumei flexibile sunt in tapiterie, lenjerie de pat, scaune de automobile, panouri de protectie, laminate textile si bureti. Poliuretanii sunt si baza unui nou tip de fibre cunoscute generic ca spandex . Spandexul este un poliuretan segmentat, adica fibra compusa din segmente alternative rigide si flexibile, care prezinta diferite caracteristici de rezistenta la intindere.
Poliuretan pentru constructii
Poliuretanul, numit si PU este utilizat pentru producerea vopselurilor, fibrelor, produselor de ambalat, a garniturilor, in industria constructiilor, a mobilierului.
Poliuretanii sunt unii dintre cei mai versatili polimeri din lume, datorita flexibilitatii designului lor structural. Spumele flexibile si rigide sunt doua dintre cele mai comune aplicatii ale PU, in timp ce acoperirile, etansantii, elastomerii si adezivii sunt alte aplicatii semnificative. Unele dintre principalele utilizari ale spumei PU se regasesc in industria auto, constructii si izolatie.
Decor Art design utilizeaza acest material versatil pentru constructia capitelurilor, coloanelor si a bazelor acestora, a decoratiunilor ce se amplaseaza deasupra usii sau a trunchiruilor cu canale decorative.
Toate aceste produse realizate din poliuretan sunt protejate cu doua straturi de rasina minerala. Aceasta aplicare este grunjoasa si fina si ofera produselor Decor Art Design mai multa rezistenta atat la socuri, cat si la conditiile meteorologice din Romania. Folosim o tehnologie avansata pentru a oferi elementelor arhitecturale o protectie impotriva razelor UV, dar si impotriva vantului, zapezii, grindinei sau a ploii.
Produsele din poliuretan sunt durabile si rezistente
Exemple de finisaj
EPS (polistiren expandat) si Poliuretan
Instructiuni
EPS (polistiren expandat) si Poliuretan
Instrucțiuni pentru instalare decoratiuni
Instrucțiuni de instalare pentru o asamblare corectă a produselor decor art cu sistemul "anti-crepe elastic joint"
Asigurați-vă că peretele este curat și trasați liniile de ghidaj pentru poziționarea corectă.
Aplicați o bandă de hârtie pentru părțile finale ale profilurilor care urmează să fie îmbinate.
Aplicați adezivul pe partea care intră în contact cu zidaria cu o mistrie îndoită și, după poziționarea corectă, apăsați cu atenție profilul profilat pe perete. Alăturați-vă profilului următor prin așezarea distanțierului integrat al cadrului.
Umpleți gaura de joncțiune liniară lăsată de distanțier cu materialul de etanșare MS-SPECIAL pentru a crea îmbinarea elastică.
Imediat eliminați scurgerile de etanșare pe joncțiunea celor 2 elemente și apoi scoateți banda adezivă.
După uscarea materialului de etanșare, folositi o vopsea elastomerică pentru exterior, prin aplicarea a cel puțin două mâini nediluate.
Instrucțiuni de instalare pentru grile
Instrucțiuni de instalare pentru grile de ventilație
Alegeți tipul de grilă de ventilație adecvată pentru diametrul orificiului.
Răsuciți materialul de etanșare acrilică la 5 mm de margine.
Lăsați un spațiu fără substanță de etanșare în partea inferioară pentru a evita condensarea sau umezeala.
Aplicați grila prin centrarea pe gaură.
Poate fi vopsit cu orice finisaj exterior.